PÅ RÄTT KURS

Långseglin,kurs i navigation, segling, VHF, båtmekaniker och utsjöskeppar med mera

Om Oss

Kjell, båtbyggare och navigationslärare på Folkuniversitetet alltsedan 89, har hållit många segelkurser...Är förhörsförrättare för NfB´s seglarintyg 1, 2, och 3. 

Har seglat jorden runt 1 1/2 gång...tillsammans med Berit, i två olika båtar. (se nedan!)

100-3422.jpg

Vi har alltid tyckt om att segla så vi har seglat så fort vi har haft tid, kors och tvärs här hemma, Norge, Damark, Polen och Tyskland, men längtan fanns efter längre seglatser till exotiska ställen. Vi tycker mycket om att resa också.... Så varför inte bygge drömbåten!?  Så efter ett utlandskontrakt i Tanzania satt vi igång med projektet Maridadi. ...Vi startade bygget i 1984....Då fick vi plötsligt att erbjudande om arbete i Kenya som vi inte kunde säga nej till, och fick dra en presenning över alltihop. Båten var då  nästan plåtfärdig.

Under tiden vi bodde i Kenya skaffade vi en segelbåt som vi så småningom bestämde oss för att segla hem med. Detta blev vår mest spektakulära tur, den första oceanseglatsen, från Kilifi i Kenya, runt Cape Aghulhas och Godahopps-udden, till Falkenberg i en hembyggd plywoodbåt utan inombordsmotor och med bara sextant, kompass, radiopejl och ekolod som navigationshjälpmedel. Det var en tur på ca 10 månader som rymde åtskillig dramatik.....    mer om det under rubriken "Aquariella" i tilläggstexten " drömmen"

Väl hemma var det bara att jobba...och jobba, men efter 6 år var vi fortfarande inte färdiga. Vi insåg då att vi fick bestämma en dag när vi skulle kasta förtöjningarna om vi skulle komma iväg någon gång. Vi hade sparat ihop en del pengar och betalat av lånet på vårt lilla hus, så när dagen var kommen var det bara att lasta in verktyg och en hög material och sånt vi ansåg nödvändigt, och segla iväg. Bygga båten helt färdig kunde vi göra nånstans där det var lite behagligare att vara, än i den kalla norden.

scan0042.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)